Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

Чому запуск обладнання повинен відбуватись Сервісним центром?

21.11.2018р.
Чому запуск обладнання повинен відбуватись Сервісним центром? фото

Вкотре доводиться зустрічати клієнтів у яких щось сталося з обладнанням через не кваліфікованих монтажників. Цього разу було звернення до сервісного відділу «Теплий Дім ПСП» з проханням виявити поломку у новенькому електричному котлі Protherm. Зі слів власника після запуску котла монтажником (не СЕРВІСНИМ МАЙСТРОМ, а монтажником) котел запустився, але  через деякий час щось задиміло і сталось виключення

В ході огляду виявилось, що перегоріли обидва блоки ТЕНів (один з яких був з пробоєм корпусу та частиною нагрівальної спіралі, яку виловили з нагрівальної колби). Оглянувши колбу з середини було помічено характерний наліт від води, але на ¼ від загальної висоти нагрівальної колби. Це дає змогу зробити висновок, що навколо нагрівальних елементів скупчилось повітря  тому стався перегрів. Ви скажете: «Як так?! Така техніка і без датчиків захисту?».

Захист є, але перед запуском обладнання потрібно читати інструкцію і зрозуміти, що даний котел не має автоматичного розповітрювача (як наприклад електрокотел Kospel) і розповітрювати потрібно обов’язково вручну. Датчик перегріву не зміг відключити ТЕНи, тому що замість теплоносія, який передав би перевищення допустимої температури, знаходилося повітря. Датчик тиску теж був обманутий тому, що повітря не могло самостійно вийти з системи, що могло спричинити падіння тиску до нуля і тим самим автоматично відсікти подачу напруги на ТЕНи.

В даному випадку вартість 1 оригінального (а запчастини повинні бути оригінальні згідно вимог від виробника, щоб обладнання було гарантійним) вартуватиме в межах 1900, 00 грн. (а таких потрібно 2 шт.)+ робота+транспортні витрати і маємо близько 5 тис гривень. А запуск спеціалістом  Сервісного центру обійшовся би у 400 гривень + транспортні витрати.

Шановні клієнти, бережіть свої нерви та гроші - не нехтуйте викликом сервісного майстра.