Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

5 міфів про кондиціонери

10.04.2019р.
5 міфів про кондиціонери фото

Влітку покупка кондиціонера особливо актуальна, і кращі моделі розбирають як гарячі пиріжки. Рятівна прохолода перетворює будинок в справжній оазис, коли стовпчик термометра за вікном перетинає позначку +40 °C.
З'ясувалось, що існує 5 найпоширеніших міфів, пов'язаних із цим видом техніки. Щоб вибрати хороший кондиціонер для будинку, потрібно їх розвінчати.

Найвідоміші міфи про кондиціонери

1. Перед вибором техніки потрібно визначитися з необхідним набором функцій і характеристик. Корисно буде подивитися огляди і почитати відгуки. Але всі питання щодо моделей, які цікавлять, краще ставити фахівцям. Вони продають їх, збирають зворотний зв'язок, відвідують семінари виробників і точно знають, що з написаного в мережі правда, а що міф. Нижче представлені помилкові судження, пов'язані з кондиціонерами.

2. Кондиціонер розносить бактерії і призводить до застуд. Виробники піклуються про безпеку своєї продукції. Тому сучасні моделі оснащені багаторівневою системою тонкої фільтрації, яка видаляє з повітря бактерії, мікрочастинки бруду і спори цвілі. Фільтри необхідно регулярно чистити і змінювати раз на 3-6 місяців. Якщо цього не робити, всередині пристрою дійсно складуться сприятливі умови для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Застудитися ж можна, якщо сидіти до кондиціонера дуже близько або коли різниця між температурою на вулиці і в приміщенні перевищує 5-7 °C. За умови правильної експлуатації кондиціонер не зашкодить здоров'ю.
З кондиціонером можна забути про провітрювання приміщення. Зустрічається думка, що кондиціонер закачує свіже повітря з вулиці, тому можна обійтися без провітрювання. Насправді пристрій працює тільки з тим повітрям, яке вже є в приміщенні, зовнішній блок не виконує функцію вентиляції. Так що не варто забувати хоча б іноді відкривати вікна.

3. Кондиціонер шумить і споживає багато електроенергії. Який сенс робити моделі, з якими у будинку доведеться носити беруші? Сучасні пристрої практично безшумні. Багато з них видають звук гучністю в 20-25 дБ, який можна порівняти з легким шелестом листя. Що ж стосується страху щодо величезних рахунків за електроенергію, то вони виникають тому, що споживану потужність часто плутають з холодопродуктивністю. Насправді кондиціонер витрачає всього 0,7-0,9 кВт/год. При цьому інверторні варіанти на 30-40% економічніші.
Китайські кондиціонери не можуть похвалитися якістю. Думка про низьку якість техніки, зібраної в Китаї, не відповідає дійсності. Багато популярних брендів давно перенесли виробничі потужності в цю країну. На її території знаходяться сучасні заводи з налагодженим технологічним процесом. Якість товару визначає не назва країни, в якій він зроблений, а обладнання, технології та сумлінність виробника.

4. Кондиціонер можна запросто встановити самостійно. Неправильною установкою можна знищити навіть найякіснішу техніку. Для монтажу кондиціонера знадобляться знання, обладнання та витратні матеріали. Виробники рекомендують довірити цю справу фахівцям, у яких є відповідна ліцензія. Професіонал надійно закріпить внутрішній і зовнішній блоки, проведе міжблочну магістраль, подбає про стравлювання або дозаправку фреону та перевірить працездатність пристрою. Після цього майстер поставить позначку про правильну установку в гарантійному талоні. На роботу і матеріали, які були використані, також дається гарантія. Навряд чи неперевірена організація або знайомі зможуть надати такий рівень сервісу.
Хибні уявлення можуть зіграти з людьми злий жарт. Так що краще відкинути стереотипи і керуватися фактами.

5. Кондиціонери роблять життя набагато комфортнішим: влітку вони допоможуть охолодити будинок, а взимку — обігріти. До того ж їх використання абсолютно безпечно для здоров'я. При виборі потрібно врахувати площу приміщення, мінімальні температури, при яких кондиціонер буде використовуватися для обігріву, і необхідність додаткових функцій на зразок іонізації. Ознайомитися з характеристиками популярних моделей провідних виробників і задати всі питання можна на сайті інтернет-магазину https://t-dim.com.ua/ua/catalog/kondic-oneri/1/