Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

Інструкція користування пультом до кондиціонера

20.05.2019р.
Інструкція користування пультом до кондиціонера фото

Умови експлуатації кондиціонера - обумовлені температурою повітря всередині приміщення і на вулиці.

Для нормальної роботи кондиціонера (спліт системи midea) на холод (охолодження) або на тепло (обігрів) необхідно правильно використовувати кондиціонер.

На холод спліт систему Мідея можна включати при температурі на вулиці від "+18" до "+43" градусів Цельсія, при цьому температура в будинку повинна бути в діапазоні від 17 до 32 гр. Цельсія.

На тепло (обігрів) кондиціонер можна включати, коли вулична температура перебувати в межах від "-7" до "+24" градусів Цельсія, а температура в будинку (приміщенні) перебувати в межах від 0 до 30 гр. Цельсія.

Якщо умови експлуатації (температурний режим) НЕ виконуються, то спрацьовує пристрій захисту, кондиціонер відключається. При цьому необхідно вимкнути кондиціонер і припинити його використання до моменту відповідності температури всередині і зовні согластно умов експлуатації зазначених вище.

Для захисту компресора передбачена затримка включення тривалістю 3 хвилини.

При перебоях електроживлення кондиціонер повністю відключається. При поновленні електроживлення індикатор робочого режиму (operation) починає блимати. Для включення кондиціонера, увімкніть його з пульта дистанційного керування - кнопкою on / off.

У режимі HEAT - обігрів подача гарячого повітря починається приблизно через 5-8 хвилин після включення. Цей час потрібний для нагріву теплообмінника внутрішнього блоку. При цьому індикатор "defrost" гасне.

Якщо в режимі обігріву відбувається обмерзання теплообмінника зовнішнього блоку, то автоматично включається режим відтавання (приблизно на 5-10 хвилин), при цьому горить індикатор "defrost", а вентилятори внутрішнього і зовнішнього блоку не вращаються.

При роботі спліт системи на обігрів кондиціонер переносить тепло, яке міститься в зовнішніх (вуличному) повітрі в приміщення (принцип дії теплового насоса). Тому при зниженні температури на вулиці температура на виході внутрішнього блоку також знижується.

Поради по експлуатації спліт системи midea /

Підтримуйте в приміщенні комфортну температуру повітря (наприклад 24 гр. Цельсія).

Своєчасно чистіть повітряний фільтр, щорічно проводите чистку і мийку кондиціонера силами сервісної служби. Забруднення значно знижують ефективність охолодження або обігріву.

Не відкривайте вікна під час роботи спліт системи.

У сонячний день, закривайте вікна шторами.

Функції пульта ДУ

 

1. Кнопка вибору режиму роботи (MODE)

Кожне натискання на цю кнопку змінює режим роботи кондиціонера в циклічної послідовності Автоматичний (AUTO) - ОХОЛОДЖЕННЯ (СООL) - OCУШEHІE (DRY) - ОБІГРІВ (НЕАТ) - ВЕНТИЛЯЦІЯ (FAN), і знову Автоматичний (AUTO).

2. Кнопка включення / виключення кондиціонера (ON / OFF). Натиснути для включення кондиціонера, повторне натискання вимикає кондиціонер.

3. Кнопка зміни роботи жалюзі (SWING). При натисканні активується автоматичний режим роботи жалюзі (погойдування вгору-вниз), при повторному натисканні автоматичний режим роботи жалюзі вимикається

4. Кнопки зміни заданих значень температури. При натисканні на кнопку значення встановленої температури збільшується, при натисканні на кнопку значення встановленої температури зменшується. Ці ж кнопки використовуються для установки значень таймера, відповідно в більшу або меншу сторону.

5. Кнопка режиму вентиляції (FAN). Використовуйте цю кнопку для зміни режимів роботи вентилятора внутрішнього блоку, кожне натискання змінює режим роботи в наступному порядку АВТОМАТИЧЕСКАЯ (AUTO) - НИЗЬКА (LOW) - СЕРЕДНЯ (Меd) - ВИСОКА (HIGH), і знову АВТОМАТИЧЕСКАЯ (AUTO).

6. Кнопка установки положення жалюзі вручну (DIRECT). Натискання на цю кнопку змінює положення жалюзі. Кожне натискання змінює положення жалюзі на 6 кутових градусів. При натисканні на цю кнопку немає відображення символів на дисплеї.

7. Кнопка скидання попередніх установок (RESET). При натисканні на цю кнопку всі поточні встановлені значення будуть скинуті на початкові заводські установки.

8. Кнопка блокування (LOCK). Дана кнопка служить для блокування встановлених значень на пульті ДУ. Для розблокування натисніть цю кнопку знову.

9. Кнопка режиму максимальної потужності (TURBO). Використовується для включення кондиціонера в режим максимальної потужності (даний режим працює тільки протягом перших 10-ти хвилин, далі кондиціонер переходить в звичайний режим). Для виходу з режиму (раніше 10-ти хвилин роботи) ще раз натисніть кнопку.

10. Кнопка установки годин реального часу (CLOCK). Дана кнопка використовується для установки і корекції годин реального часу в пульті ДУ.

11. Кнопка таймера (TIMER). Ця кнопка використовується для установки таймера включення (ON), і таймер сну (OFF).

12. Кнопка режиму сну (SLEEP). Дана кнопка використовується для включення і виключення режиму сну. Даний режим може бути використаний як енергозберігаючий. Режим сну тільки при прийманні Автоматичний (AUTO) - 0ХЛАЖДЕНІЕ (Сool) - ОБІГРІВ (HEAT). Примітка: при роботі в цьому режимі не натискайте інші кнопки, натискання призведе до скасування даного режиму.

13. Кнопка скасування роботи з таймером (CANCEL). Для скасування встановлених значень і роботи кондиціонера з таймером натисніть цю кнопку.

14. Кнопка управління дисплеєм кондиціонера (LED). Натискання на цю кнопку вимикає цифровий індикатор внутрішнього блоку кондиціонера, повторне натискання - включає.

 

1. Піктограма передачі команди. Даний індикатор з'являється, коли пульт дистанційного керування передає команду на внутрішній блок кондиціонера.

2. Піктограми режимів роботи. Індикатор показує, в якому режимі працює кондиціонер.

3. Піктограма стану включений / виключений (ON / OFF). Індикатор показує, включений або вимкнений кондіціо¬нер з пульта дистанційного керування.

4. Цифровий індикатор встановленої температури. Показує задану користувачем температуру (у всіх режимах крім ВЕНТИЛЯЦІЯ (FAN). Значення може бути від 17 до 30оС.

5. Цифровий індикатор годин або таймера. Показання годин на дисплеї є тільки тоді, коли таймери вимкнені. Показує значення від 00:00 до 23:50 в режимі таймера. Коли включена функція авто-таймер (AUTO-ON / OFF) на дисплеї відображаються значення таймера включення і виключення, для перегляду поточного часу необхідно натиснути кнопку (CLOCK).

6. Індикатор швидкості вентилятора внутрішнього блоку. Показує режим роботи вентилятора АВТОМАТИЧЕСКАЯ (AUTO) - НИЗЬКА - СЕРЕДНЯ - ВИСОКА. У режимах Автоматичний (AUTO) і ОСУШЕННЯ (DRY) показує режим AUTO.

 

7. Піктограма заблокувати. Відображається при включеному режимі блокування (LOCK).

8. Піктограма включеного режиму сну (SLEEP). Відображається при включеному режимі сну (SLEEP).

ПРИМІТКА: повна індикація на дисплеї пульта дистанційного керування вказана на малюнку тільки для прикладу.

 

УСТАНОВКА ЧАСОВ

 

Midea кондиціонер пульт - годинник Перед першим запуском кондиціонера встановіть показання годин пульта дистанційного керування. Часовий дисплей на пульті ДУ показує час і в тому випадку, якщо кондиціонер вимкнено.

1. Після установки або заміни елементів живлення в пульті ДУ, індикація годин зі значенням 0:00, блимає.

2. За допомогою кнопки зміни значень температури "<" ">" встановіть показання годин пульта дистанційного керування, кожне одиночне натискання змінює значення на 1 хв. Показання змінюються так швидко, як ви натискаєте кнопку. Якщо натиснути і не відпускати кнопку значення будуть змінюватися послідовно на 10 хвилин. Коли ви виставили правильне показання годин натисніть кнопку (CLOCK), або відпустіть і не натискайте кнопки "<" ">", показання годин будуть встановлені.

3. Корекція встановленого часу на пульті ДУ, натисніть кнопку (CLOCK) і утримуйте стан приблизно 3 секунди, індикація годин буде блимати. Встановіть необхідний час керуючись пунктами 1 і 2 глави "Установка годин".

ПРИМІТКА: перед установкою функції авто-таймер (AUTO-ON / OFF) обов'язково встановіть показання годин. Корекцію свідчення ча¬сов можна виробляти при включеній функції автотаймер (AUTO-ON / OFF).

УВАГА!

Статичну електрику, або електричне поле можуть призвести до скидання показань годин пульта дистанційного керування.

РОБОТА В автоматичному режимі

Коли ви встановлюєте автоматичний режим роботи кондиціонера, кондиціонер вибирає необхідний режим роботи (охолодження, обігрів або вентиляція) в залежності від встановленої користувачем температури на пульті ДУ, і температури в приміщенні. Якщо вам необхідно вимкнути кондиціонер натисніть кнопку (ON / OFF).

включення кондиціонера

Подайте електроживлення на кондиціонер, індикатор OPERATION на панелі індикації внутрішнього блоку буде блимати.

1. За допомогою кнопки вибору режиму роботи (MODE) виберіть режим AUTO.

2. За допомогою кнопки зміни заданих значень температури "<" ">" виберіть необхідну температуру.

3. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) включите кондиціонер.

вимкнення кондиціонера

1. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) вимкніть кондиціонер.

2. Якщо автоматичний режим роботи кондиціонера AUTO не є для вас комфортним, виберіть інший відповідний для вас режим роботи. В режимі AUTO зміна швидкості обертання вентилятора недоступно, швидкість встановлюється автоматично.

РОБОТА В РЕЖИМАХ ОХОЛОДЖЕННЯ / обігріву / вентиляції

 

 

включення кондиціонера

Подайте електроживлення на кондиціонер, індикатор OPERATION на панелі індикації внутрішнього блоку буде блимати.

1. За допомогою кнопки вибору режиму роботи (MODE) виберіть режим охолодження COOL, обігріву HEAT, або вентилювання FAN.

2. За допомогою кнопки зміни заданих значень температури "<" ">" виберіть необхідну температуру.

3. За допомогою кнопки режиму вентиляції (FAN) встановіть необхідний режим роботи вентилятора внутрішнього блоку, кожне натискання змінює режим роботи в наступному порядку АВТОМАТИЧЕСКАЯ (AUTO) - НИЗЬКА (L0W) - СЕРЕДНЯ (Меd) - BИCOKAЯ (HIGH)

4. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) включите кондиціонер.

вимкнення кондиціонера

1. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) вимкніть кондиціонер.

2. У режимі FAN зміна установки температури недоступні.

РЕЖИМ осушення

 

Кондиціонер інструкція Включення кондиціонера

Подайте електроживлення на кондиціонер, індикатор OPERATION на панелі індикації внутрішнього блоку буде блимати.

1. За допомогою кнопки вибору режиму роботи (MODE) виберіть режим DRY.

2. За допомогою кнопки зміни заданих значень температури "<" ">" виберіть необхідну температуру.

3. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) включите кондиціонер.

Вимкнення кондиціонера

1. За допомогою кнопки включення / виключення кондиціонера (ON / OFF) вимкніть кондиціонер.

2. У режимі DRY зміна швидкості обертання вентилятора недоступно, швидкість встановлюється автоматично. 

РОБОТА З ТАЙМЕРОМ

кондиціонер інструкція таймер 1. За допомогою кнопки таймер (TIMER) виберіть таймер включення або таймер виключення. Обраний режим буде блимати значенням годин на дисплеї пульта дистанційного керування.

2. За допомогою кнопки зміни значень температури "<" ">" встановіть показання таймера, кожне одиночне натискання змінює значення на 1 хв. Показання змінюються так швидко, як ви натискаєте кнопку. Якщо натиснути і не відпускати кнопку значення будуть змінюватися послідовно на 10 хвилин.

3. Коли ви виставили правильне показання таймера натисніть кнопку (CLOCK), або відпустіть і не натискайте кнопки, показання таймера будуть встановлені.

4. Скасування роботи з таймером, натисніть кнопку CANCEL для скасування роботи з таймером. Зміна установок таймера виробляється згідно з пунктами 1,2 і 3 глави "Робота з таймером".

ПРИМІТКА: при роботі в режимі таймера пульт ДУ періодично передає сигнали на внутрішній блок кондиціонера. Необхідно забезпечити положення пульта дистанційного керування виключає перешкоди в передачі сигналу. Час роботи по установкам таймера обмежена 24 годинами.

ПРИКЛАД УСТАНОВОК ТАЙМЕРА

Приклад роботи таймера Таймер включення

Призначений для включення кондиціонера в заданий час, наприклад перед вашим поверненням додому. Увага: активація функцій таймера відбувається протягом трьох секунд після передачі сигналу з пульта дистанційного керування. Не натискайте жодних кнопок протягом трьох секунд після передачі команд пов'язаних з роботою таймера. Приклад установок таймера: Необхідно встановити час включення кондиціонера о 06:00:

1. натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера включення на пульті ДУ буде блимати (якщо встановлено час 6:00, цей час буде блимати) і через 3 секунди режим таймера буде включений;

2. установка або корекція необхідного вам часу проводиться згідно з пунктами 1,2,3 і 4 глави "Установка таймера";

3. через 3 секунди нове або встановлений час таймера буде активовано.

Таймер виключення

Призначений для виключення кондиціонера в заданий час, наприклад перед вашим поверненням додому. Увага: активація функцій таймера відбувається протягом трьох секунд після передачі сигналу з пульта дистанційного керування. Не натискайте жодних кнопок протягом трьох секунд після передачі команд пов'язаних з роботою таймера. Приклад установок таймера: Необхідно встановити час виключення кондиціонера о 23:00:

1. натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера включення на пульті ДУ буде блимати (якщо встановлено час 23:00, цей час буде блимати) і через 3 секунди режим таймера буде включений;

2. установка або корекція необхідного вам часу проводиться згідно з пунктами 1,2,3 і 4 глави "Установка таймера";

3. через 3 секунди нове або встановлений час таймера буде активовано.

Одночасна робота таймер включення і виключення

 

(Установки для одночасної роботи таймерів включення і виключення)

 

Таймер виключення - Таймер включення (TIMER OFF - TIMER ON) Призначений, наприклад, для того, щоб вимкнути кондиціонер, коли ви лягаєте спати, і включити коли ви прокинетеся.

Приклад установки: зараз 20:00 і ви хочете вимкнути кондиціонер о 23:00, і включити його наступного ранку о 6:00.

1. Натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера TIMER OFF на пульті ДУ буде блимати

 

2. Встановіть час 23:00, використовуючи кнопки "<" ">", на таймері виключення TIMER OFF.

3. Знову натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера включення TIMER ON на пульті ДУ буде блимати.

4. Встановіть час 6.00, використовуючи кнопки "<" ">", на таймері включення TIMER ON.

5. Зачекайте і через 3 секунди таймера будуть активовані. Таймер включення - Таймер виключення (TIMER ON - TIMER OFF) Призначений, наприклад, для того, щоб включити кондиціонер, коли ви прокинулися, і включити коли ви йдете з дому.

Приклад установки: вам необхідно включити кондиціонер наступного ранку о 6:00 і вимкнути о 8:00.

1. Натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера включення TIMER ON на пульті ДУ буде блимати

2. Встановіть час 6.00, використовуючи кнопки "<" ">", на таймері включення TIMER ON.

3. Знову натисніть кнопку TIMER, індикатор таймера TIMER OFF на пульті ДУ буде блимати.

4. Встановіть час о 8:00, використовуючи кнопки а в на таймері виключення TIMER OFF.

5. Зачекайте і через 3 секунди таймера будуть активовані.

ПРИМІТКА: перед установкою функції таймерів обов'язково встановіть показання годин. Якщо ви використовуєте таймери установка часу проводиться кратно 10-ти хвилинах.

УВАГА!

1.При заміні батарей не використовуйте раніше працювали елементи живлення, або різні типи батарей. Це може привести до поломки пульта дистанційного керування.

2.Якщо ви не використовуєте пульт ДУ кілька тижнів або більше, видаліть елементи живлення з пульта дистанційного керування.

3.Нормальний термін служби елементів живлення в пульті ДУ не перевищує 6 місяців. У разі затримки або ускладнення передачі команд від пульта дистанційного керування замініть елементи живлення.

4.Всегда стежте за тим, щоб в прямої видимості між пультом дистанційного керування і внутрішнім блоком кондиціонера не було перешкод для нормальної передачі сигналу.

5.Ісключіте потрапляння будь-яких рідин на пульт дистанційного керування.

6.Защіщайте пульт ДУ від дії прямого сонячного світла і впливу високих температур.

7.Не допускайте попадання прямого сонячного світла на панель управління кондиціонера, це може викликати перебої в управлінні з пульта дистанційного керування.

8.Ісключіте вплив на пульт ДУ електромагнітних полів, це може привести до його некоректної роботи.

УПРАВЛІННЯ кондиціонером БЕЗ ПУЛЬТА ДУ

включити кондиціонер без пульта Ручне управління застосовується, якщо пульт дистанційного керування загублений або вийшов з ладу.

1.Відкрийте лицьову панель і підійміть її вгору до клацання.

2.Натисніть кнопку "AUTO", розташовану на внутрішньому блоці. Кондиціонер почне працювати в автоматичному режимі.

3. Для переходу в режим дистанційного керування натисніть будь-яку кнопку на пульті дистанційного керування.

4.Кнопка "COOL" - ОХОЛОДЖЕННЯ, розташована на внутрішньому блоці, призначена для тестування, тому не включайте її на тривалий час.

РЕГУЛЮВАННЯ НАПРЯМКУ ПОВІТРЯНОГО ПОТОКУ

 Для належного налаштування напрямок потоку обробленого повітря. В іншому випадку охолоджене повітря буде нерівномірно розподілятися по об'єму приміщення, створюючи дискомфорт.

1.Регулірованіе напрямку потоку повітря в горизонтальній площині (вправо-вліво) Напрямок потоку повітря в горизонтальній площині задається вручну поворотом вертикальної заслінки вправо або вліво.

Коли кондиціонер працює, і горизонтальні заслінки знаходяться у фіксованому положенні, відрегулюйте напрямок потоку повітря, повертаючи вертикальні заслінки за допомогою важеля.

2.Регулювання напрямку потоку повітря у вертикальній площині (вгору-вниз) Регулювання напрямку потоку повітря у вертикальній площині виконується поворотом горизонтальних заслінок з пульта дистанційного керування за допомогою кнопки "DIRECT".

3.Включеніе автоматичного похитування заслонки

Щоб дозволити похитування горизонтальної заслінки натисніть кнопку "SWING". Після відключення кондиціонера направляє заслінка автоматично встановлюється в положення "Закрито". Якщо кондиціонер відключений, то кнопка "SWING" не працює.

УВАГА!

• При пуску кондиціонера горизонтальні заслінки не повинні бути занадто сильно повернені вгору або вниз. В іншому випадку може знизитися ефективність охолодження або обігріву.

• Щоб уникнути порушень в роботі системи керування не повертайте горизонтальну заслінку вручну. Ремонтувати горизонтальної заслінки вимкніть кондиціонер, вимкніть з розетки, через кілька хвилин знову вставте вилку в розетку і включіть кондиціонер.

• Щоб уникнути утворення конденсату на поверхні вертикальної заслінки і стікання його на підлогу при тривалій роботі в режимах охолодження або осушення не спрямовуйте потік повітря вниз. При повторному включенні кондиціонера горизонтальна заслінка може залишатися нерухомою близько 10 с.

• Під час першого включення кондиціонера при повороті горизонтальної заслінки може лунати шум. Це нормально, не звертайте на шум уваги.