Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

ЯК КОРИСТУВАТИСЬ ТВЕРДОПАЛИВНИМ КОТЛОМ?

04.02.2020р.
ЯК КОРИСТУВАТИСЬ ТВЕРДОПАЛИВНИМ КОТЛОМ? фото

Дотримання основних правил користування збільшить термін експлуатації обладнання збільшить тривалість горіння та заощадить витрати на паливо

Тому сьогодні ми підготували для вас особливо цінні поради від експертів. 

Димохід  

Котел має бути забезпечений достатньою тягою димоходу та притоком свіжого повітря в котельню.

Тяга – це явище “засмоктування” вихлопу від котла до виходу димової труби. Чим більша різниця температур між газами на виході котла і зовнішнім середовищем, тим більшою буде тяга. Правильна тяга має життєво важливе значення для гарного горіння. Якщо тяга надто мала, то димові гази неефективно видаляються назовні. Дим потрапляє всередину приміщення, вогонь розпалити важко, а паливо згорає не повністю.

Неповне згорання може бути причиною виникнення небезпечного для життя та здоров’я чадного газу. Якщо тяга надто сильна, це може стати причиною надто швидкого та неефективного згорання палива. В цьому випадку котел не використовуватиме в повній мірі свою потужність.

Від чого може зникнути тяга?

надто мале поперечне січення комина – чим вужчий комин, тим менша тяга;

поганий технічний стан комина – чим більш нерівномірна його внутрішня поверхня (нерівно вкладена цегла, згини, кривизна) тим більший ризик послаблення тяги. Крім того, відкладення сажі, що викликають звуження та важке проходження газів, також є частою причиною формування вибуху або пожежі в димоході.

При низхідному потоці вітру, та утворенні турбулентності в безпосередній близькості від комина, можуть утворюватися зони високого тиску, що затрудняє правильне функціонування димового каналу та може привести до потрапляння димових газів в будинок. Бічний вітер викликає зменшення тиску, в комині що може привести до різкого збільшення тяги

А також пригадаймо уроки фізики: без кисню немає вогню. Саме тому для якісного та ефективного горіння постійно здійснюється притік свіжого повітря. Надходження чистого повітря може здійснюватися з вулиці через вентиляційні канали або через спеціальну решітку в дверях котельні.

Потрібно взяти за правило проводити періодичну чистку та догляд за димоходом.

Температурний режим та чистка

Під час спалювання твердого палива на стінках димових каналів осідає корозійна сажа та летючий попіл. Слід розуміти, що шар сажі всього в кілька міліметрів товщиною, спричиняє зменшення потужності котла до 30%, а відтак збільшення витрат палива. Проходження димових газів утруднене смолянистою субстанцією на стінках котла, що спричиняє зменшення димової тяги. Відсутність регулярної очистки може значно погіршити експлуатаційні параметри котла, і що ще важливіше, пришвидшити його зношування.

Для запобігання утворення смоли та дьогтю та стінках котла та димоходу рекомендується експлуатувати котел вище 60 градусів котли піролізного типу вище 80. Також при роботі котла використовують засоби для видалення сажі так звані випалювачі котрі допомагають перетворити смолу та дьоготь на сажу котру легко видалити щіткою.

Чистка проводиться дротяними щітками чи скребками Під час цього димова заслонка в комині повинна бути повністю відкрита.

Можливі причини появи смоли:

Паливо з поганими параметрами

Паливо з високою вологістю

Занадто багато завантаженого палива

Робота котла при низьких температурах води

Неправильний процес згорання

Не зроблено підміс теплої води зворотньої лінії (обратки)

Товщина смоли всього в 1мм на стінках теплообмінника збільшує споживання палива приблизно до 10%, тому не забувайте чистити котел.

Паливо

Дрова

Рекомендуємо топити як можна сухішими дровами. Ви забезпечите роботу котла на максимальній потужності і тривалий термін його служби у тому випадку, якщо топитимете дровами, що лежали як мінімум 2 року. Корисний енергетичний зміст деревини дуже істотно знижується залежно від об'єму води, що міститься в нім.

Буре вугілля

Рекомендованим паливом для твердопаливних котлів є буре вугілля. Замінюючими його паливом є брикети. Рекомендуємо спалювати як можна менш запікающим вугіллям з низьким вмістом сірки. Дрібнозернисте паливо можна підсипати тільки на розжарений шар і в невеликій кількості.Деревні брикети, а також брикети з соломи злакових рослин і рапсової соломиЕкологічно чисті деревні брикети виробляються з деревних відходів за допомогою пресування при високому тиску без яких-небудь хімічних І склеиващих речовин. Якісні брикети з деревини характерні тим, що при їх підкладці вони не розпадаються на тирсу. Деревні брикети, які розпадаються на тирсу, можна спалювати лише в комбінації з кусковою деревиною або з бурим вугіллям, але не самостійно. Тирса закупорює газифікуючі жиклери або грати.ПелетиПелеты є новим видом палива, виготовляються пресуванням подібно до брикетів з відходів деревини. Якісними пелетами вважаються білі пелеты, що виготовляються з м'якої деревини без кори.

Правильно експлуатований твердопаливний котел, який регулярно чиститься, буде залишатися справним та забезпечувати максимум своєї потужності протягом довгих років 

Кожен котел — це індивідуальна система зі своїми вимогами по експлуатації та функціоналом. З усім цим слід уважно ознайомитись та час від часу поновлювати свої знання.

 

Чекаємо ваших звернень! Ми любимо коли у вашому домі Тепло!

Чекаємо Вас за адресою: Луцьк, майдан Привокзальний,  1

Телефонуйте: (067) 447 05 49; (050) 433 77 18;

ЯК НАС ЗНАЙТИ? ОСЬ ТУТ МИ ПОЗНАЧЕНІ НА КАРТІ: https://bitly.su/DcKP