Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

Як обрати "правильний" газовий котел

08.04.2014р.
Як обрати "правильний" газовий котел фото

 Газові котли - переваги та недоліки

Газовий котел - це найоптимальніший варіант для опалення будинку та нагрівання води, як гарячої, так і господарської. Цей прилад на сьогодні є найнадійнішим, він здатний принести у ваш будинок тепло і комфорт, заощаджуючи при цьому ваш бюджет.

Серцем опалювальної системи є, звичайно ж, котел. Вони бувають різні залежно від використовуваного палива: твердопаливні, газові та електричні. Котли, що працюють на газу, користуються найбільшим попитом, тому що вони мають дуже високі показники ККП при дешевій вартості палива. Працюють вони з однаково високою продуктивністю як на зрідженому, так і на природному газі.

Принцип роботи газового котла схожий на роботу теплообмінника, який передає енергію, що виділяється при згоранні палива, теплоносія або воді, в більшості випадків. Він з успіхом застосовується для опалення приватних будинків та квартир, дач, котеджів, крім цього в ньому є опція приготування гарячої господарської води. Потужність сучасних моделей дуже висока, починаючи від 10 кВт, саме тому їх можна використовувати для обігріву приміщення з великою площею.

Котли, які працюють на газу, зараз користуються великою популярністю серед опалювальних приладів. Головний визначальний критерій полягає в тому, що вони мають дуже просте управління, не потрібно контролювати наявність палива, тому що потік газу безперервний. Крім цього - газ - це найдоступніший вид палива в грошовому еквіваленті, і при це його ККД дуже високий, в результаті - котел виробляє набагато більше енергії, ніж споживає. Висока потужність таких котлів дає можливість використовувати їх в приміщеннях з великою квадратурою.

На тлі дуже помітних переваг, є у них і деякі недоліки. Якщо ви вирішили встановити газовий котел, то повинні передбачити заздалегідь наявність димоходу і вентиляції. Також котел не вможна ставити до стіни впритул, має бути дотриманий зазор певної відстані.

Газовий котел при всій його великій користі вважається найнебезпечнішим видом опалювальних приладів. Тому при його установці потрібно мати дозволи газової служби, монтаж повинен проводитися виключно людьми з ліцензією на такий вид робот.

Автоматика в цьому виді опалювальних приладів головний момент, тому що вона негайно перекриває подачу газу, якщо виявилася витік.

                Газовий котел в інтерєрі

Настінні та підлогові газові котли

При виборі обладнання для опалення будинку потрібно розуміти різницю, чим відрізняються настінні газові котли і, котли які монтуються на підлозі. Зрозуміло, що настінні газові котли встановлюються на стіну. Також важлива відмітна якість - це матеріал, який використовували для теплообмінника. Традиційно для підлогових котлів теплообмінник виготовляють із сталі або чавуну, перший легше і є більш ударостійким, а другий більш довговічний і товщий. Настінні газові котли передбачають мідний теплообмінник і складаються з повного набору складових, тому можна сказати, що це справжня котельня, тільки в міні-варіанті.

Настінні газові котли відрізняються ще й тим, що вони більш доступні в ціновому еквіваленті, мають невеликі габарити, вагу, і ідеально підходять для опалення квартири. Але він має обмежену потужність і меншу гарантію. Не можна в таких котлах використовувати антифриз як теплоносій. Найголовніше, що прилад дуже чутливий до якості води і теплоносія, що в умовах нашої водопровідної системи досить актуально.

Настінний газовий котел        Підлоговий газовий котел