Ми тут
Сервісний відділ:
Відділ продажу: (067) 447-0549 (050) 433-7718
Каталог товарів

Догляд за димоходом

19.06.2018р.
Догляд за димоходом фото

Одним з головних чинників коректної та безпечної роботи твердопаливного котла є догляд за димоходом. Відкладання на стінках сажі є небезпечним явищем, тому що її займання може спричинити руйнування цегляного димоходу. У випадку гільзування нержавійкою, або використання утепленого димоходу з нержавійки загоряння спричиняє перегрів металу та втрату початкових властивостей. Декілька займань сажі може призвести до повного прогорання та вимушеної заміни гільзи.

Очищення котла та димоходу відбувається механічним способом за допомогою спеціальних металевих шпателів та стальних «їжаків» для  димоходу, які кріпляться на гнучкий трос, а у випадку чистки зверху вниз додатково може приєднуватись металева кругла гиря для ефективнішого ковзання під власною вагою. 

Для профілактики від накопичення сажі та легшого її видалення радимо застосовувати хімічні засоби типу Sadpal. Невелика порція такого порошку добавляється в паливо та після займання вступає в реакцію із сажею, після чого сажа підсушується та осипається. Без механічної чистки хімічні засоби будуть майже безсилі, якщо використовувати хвойні породи, або сиру деревину.